God in de supermarkt

 

Het is vast herkenbaar. Je staat in de supermarkt en je vraagt je af: wat eten we vanavond? De biologische boontjes uit Egypte of de ‘gewone’ boontjes uit Nederland? Een hamburger of een sojaburger? Of toch vis?

Wat betekent dan dat gekke keurmerk precies? Gaan we voor het gezonde, plantaardige Alprotoetje, of toch een emmertje met yoghurt en aardbeien wat eigenlijk het lekkerste is? Wordt het de dure of de goedkope reep chocola?

Je hebt het niet gemakkelijk als consument in de supermarkt. Bij elk schap moeten keuzes gemaakt worden, en het is geen gemakkelijke afweging tussen lekker, goedkoop, gezond, milieuvriendelijk, diervriendelijk en eerlijk voor de producent. Het palet aan keurmerken kan helpen, maar zorgt ook voor verwarring…

De lezing ‘God in de supermarkt’ verkent de keuzes die we maken, helpt argumenten te begrijpen en verbindt deze met een helder ethisch kader. De lezing wordt gehouden door Alfred Slomp, schrijver van het boek SuperWaar.

Wanneer:       maandag 6 oktober
Hoe laat:        19:30 uur.
Waar:              De Schakel, Dorpsstraat 20, Wilnis
Aanmelding:  tot 2 oktober via diaconie@pknontmoetingskerkwilnis.nl of via tel. 0297-274446 of bij een van de diakenen.

 

Vervolgens willen we nadenken en discussiëren over duurzaamheid en ons koopgedrag naar aanleiding van de onderwerpen die Alfred Slomp ons heeft aangereikt.

Wanneer:        woensdag 18 januari 2023
Hoe laat:         19.30 uur
Waar:              De Schakel
Aanmelding   Op dezelfde wijze als voor de lezing, tot vijf dagen voor aanvang.

 

Als afsluiting zijn we welkom op de biologische boerderij van Joost en Liesbeth Samsom. Zij zullen ons een rondleiding geven op hun bedrijf.
Na afloop kan er waarschijnlijk (op eigen kosten) iets gedronken worden in Paviljoen Toren de Grote Sniep, Veenkade 1.

Wanneer:       zaterdag 11 maart 2023
Hoe laat:        14.00 uur
Waar:             Gagelweg 1 in Wilnis.
Aanmelding  Op dezelfde wijze als voor de lezing, tot vijf dagen voor aanvang.

 

Uitgelicht

Binnenkort