Leeskring Halik

Leeskring Halik

 

Naar aanleiding van de Corona maatregelen van de overheid en de adviezen van de PKN is besloten de leeskring Halik van 24 maart niet door te laten gaan.

 

Leeskring       Raak de wonden aan.
                           
Over niet zien en toch geloven,
                           
Tomáš Halík   (2018) 

We kunnen niet in Jezus en God geloven en ‘Mijn Heer! Mijn God’ zeggen zonder ook zijn wonden aan te raken. Dat is de kern van wat Tomáš Halík in zijn boek betoogt.
Wie de pijn in de wereld niet serieus neemt kan God, zegt Halík, niet belijden. In Raak de wonden aan worden onze ogen door hem gericht op de wonden, die van Jezus en die van de wereld.

Volgens boekrecensent Wolter Huttinga, van dagblad Trouw een ijzersterk boek om de confrontatie mee aan te gaan, juist doordat het dat ijzeren pantser dat het christendom maar al te gauw wordt, weet af te breken tot zijn pijnlijke en kwetsbare kern.
Dat het heil alleen verloopt via de weg van verwonding, van onvolmaaktheid en vernedering lijkt misschien aanstootgevend, maar is werkelijk de ‘goede boodschap’ in een door succes geobsedeerde cultuur.”

Voldoende reden dus om de handschoen die Huttinga werpt op te pakken en de confrontatie met dit boek van Halík aan te gaan.  Dat doen we op een viertal avonden. Op de eerste avond maken we kennis met elkaar, verkennen we het boek en stellen we het leesprogramma samen. Er is ruimte voor ongeveer 15 mensen. 

Waar ?             De Schakel, Wilnis
Wanneer ?      Dinsdag 24 september, 5 november, 14 januari en 24 maart van 19.30 tot 21.00 uur.

Informatie:     ds Piet Ravensbergen, 06-51112285 predikant@pknontmoetingskerkwilnis.nl

Het boek à 19,95 dient door u zelf besteld te worden.

Geplaatst door: Verloop
op wo, 15/01/2020 - 13:55