Zin in Film ...

Zin in Film ...

Rekening houdend met de voorzorgsmaatregelen i.v.m. Covid-19 vertonen we films over maatschappelijke thema’s van deze Tijd, rakend aan religie.
Aanvang 20 u., ontvangst vanaf 19.45u.
Aanmelding vooraf is gewenst i.v.m. de beschikbare ruimte.

The Two Popes, in ‘De Morgenster’:  donderdag 17 september
The Two Popes is een historische dramafilm uit 2019 onder regie van Fernando Meirelles. De film is gebaseerd op de abdicatie van paus Benedictus XVI en de verkiezing van paus Franciscus in 2013.

Hidden Figures, in ‘De Morgenster’: dinsdag 13 oktober
Hidden Figures (2016) is het ongelofelijke verhaal van Katherine Johnson, Dorothy Vaugh en Mary Jackson, drie briljante vrouwen van Afro-Amerikaanse afkomst, die werkten bij de NASA.

Wadjda, in ‘De Ontmoetingskerk’: donderdag 25 februari
Wadjda is een vrolijk tienjarig meisje dat met haar moeder in een       30 buitenwijk in Saoedi-Arabië woont. Hoewel meisjes in het streng-islamitische koninkrijk niet mogen fietsen, heeft de vrijgevochten hoofdpersoon haar zinnen gezet op een mooie, nieuwe fiets. Wadjda is de eerste lange speelfilm (2012) die volledig werd opgenomen in Saoedi-Arabië.

Nice People, in ‘De Ontmoetingskerk’: donderdag 25 maart
Over het eerste Somalische Bandy-team (soort ijshockey) ter wereld, bestaat uit Somalische immigranten, woonachtig in het ‘vriendelijke’ Zweedse plaatsje Börlange. Hoewel de jongens nooit eerder op de schaatsen stonden, willen ze meedoen aan de wereldkampioenschappen Bandy in Siberië. Patrik Andersson, een lokale zakenman, probeert zijn Zweedse landgenoten, met een lichte angst voor vreemdelingen, op een leuke manier kennis te laten maken met de Somalische vluchtelingen in zijn thuisstad.

Aanmelding Vinkeveen: ds.aw.aarnoutse@xs4all.nl

Aanmelding Wilnis: predikant@pknontmoetingskerkwilnis.nl 

Geplaatst door: Verloop
op wo, 14/10/2020 - 13:51