FairTrade

 

Onze kerk is een FairTrade kerk. Op zondag 31 juli 2016 werd na de morgendienst het predicaat FairTrade Kerk uitgereikt aan de Ontmoetingskerk in Wilnis door leden van de "Stuurgroep FairTrade-Gemeente" in De Ronde Venen en een afvaardiging van het gemeentebestuur van De Ronde Venen.
Heel officieel dus.

Als kerk hebben wij een voorbeeldfunctie en we kiezen natuurlijk zoveel mogelijk voor FairTrade producten.Inmiddels is er gelukkig steeds meer keuze in FairTrade producten in supermarkten, maar ook in andere winkels.
Ook onze huurders proberen we te bewegen tot het gebruik van FairTrade producten.

Maar waarom FairTrade en wat is het ook alweer?
Nog steeds leven er op de wereld ruim een miljard mensen in extreme armoede. Meer dan 60% van alle werkenden in ontwikkelingslanden leven óp of ónder de armoedegrens.
De FairTrade Gemeente streeft naar een wereld waarin iedereen een kans op ontwikkeling krijgt. Door te zorgen voor méér eerlijke handel, boeren en producenten in ontwikkelingslanden in staat stellen om zelf hun levensomstandigheden te verbeteren en te bouwen aan een toekomst voor hun bedrijf, hun familie en hun omgeving.
Heel belangrijk dus, dat meer producten volgens de FairTrade principes worden verhandeld.
Dat kan wanneer meer consumenten en bedrijven FairTrade producten kopen en als meer winkels, groothandels, cateraars FairTrade producten aanbieden.
De Stuurgroep FairTrade Gemeente  probeert daarom de vraag en het aanbod van FairTrade in Nederland te vergroten. 
​Voorbeelden van logo´s van keurmerkorganisaties en erkenningsystemen die de FairTrade principes omarmen, zoals FairTrade Original en Wereldwinkels.

Jij kunt iedere dag een bijdrage leveren aan duurzame armoedebestrijding.
Heel makkelijk door te kiezen voor FairTrade producten.

In de supermarkt, op het werk, in een restaurant, in winkels.
Door FairTrade producten te kopen investeer je in mensen in ontwikkelingslanden.

Via FairTrade ontvangen zij een eerlijke prijs voor hun producten en werken zij onder menswaardige omstandigheden. Dus geen kinderarbeid en geen extreem lange werkdagen.
Wél aandacht voor milieuvriendelijke productieprocessen.

Wanneer mag een product FairTrade genoemd worden? Klik hier.

Het gaat tenslotte om eerlijk delen en rechtvaardigheid.
Voor álle mensen.

 

Uitgelicht

Binnenkort