Schoenendoosactie

In deze spannende tijd zijn kinderen in noodsituaties en armoede extra kwetsbaar. Daarom doen wij mee aan de Schoenendoosactie. We geven kinderen ver weg een schoenendoos vol bruikbare spullen.
Helpt u mee?

De dozen worden uitgedeeld in landen waar kinderen het moeilijk hebben. Als het toegestaan is in het land van bestemming, krijgen de kinderen ook een boekje met Bijbelse verhalen. Zo maken ze – vaak voor het eerst – kennis met het evangelie.

Hoop en toekomst

Vorig jaar gingen er meer dan 46.300 dozen naar onder meer Sierra Leone, Roemenië, Lesbos, Moldavië, Albanië en Togo. De jongens en meisjes in deze landen nemen de mooi versierde schoenendozen stralend in ontvangst. Kinderen in Moldavië hebben soms niet eens een eigen knuffel. En jongeren in Afrika kunnen vaak niet naar school als ze zelf geen schoolspullen hebben. Door de doos vol spullen krijgen ze perspectief en voelen ze zich gezien.

Verwerkingsperiode 

Tijdens de verwerkingsperiode kunt u helpen bij het verzendklaar maken van de schoenendozen. Voordat ze verpakt worden in exportdozen, controleren we de inhoud van de schoenendoos.

Zo weten we zeker dat de spullen die in de doos zitten geschikt zijn voor de kinderen die ze ontvangen. Verder zorgen we ervoor dat de dozen gelijkwaardig gevuld zijn.

De kinderen die de schoenendoos ontvangen hebben vaak nog nooit een cadeau gekregen! Dan is het extra belangrijk dat het een mooi cadeau is. Uit ervaring kunnen we zeggen dat het super leuk is om te doen, gezellig en het geeft veel voldoening. Na de controle van de schoenendoos is de eerstvolgende die de doos openmaakt een kind in Sierra Leone en geloof maar dat die daar blij mee is.

 Meer informatie en aanmelden om te komen helpen: https://www.schoenendoosactiewoerden.nl/verwerkingsperiode-2023

U kunt ook meehelpen door pennenzakjes, knikkerzakjes en tasjes te naaien en mutsen te breien.
In de hal van de kerk staat een Schoenendoosactie doos met pakketjes met voorgeknipte lappen inclusief een voorbeeld en instructie en pakketjes met wol.

 

Uitgelicht

Binnenkort